Naar inhoud

Fietsknooppunten Scheldeland

Fietsnetwerk Scheldeland

Je hebt ze vast en zeker al gezien langs onze wegen: de groen-witte bordjes met de nummers van de fietsknooppunten. Maar liefst 180 knooppunten staan garant voor ruim 840 kilometer fietsplezier doorheen Scheldeland.

Het systeem van de fietsknooppunten is even geniaal als eenvoudig. Samen met de Oost-Vlaamse steden en gemeenten van de toeristische regio Scheldeland heeft Toerisme Oost-Vlaanderen alle baantjes gezocht waar het veilig en mooi fietsen is.
 
De kruispunten waar deze baantjes elkaar ontmoeten, dat zijn de knooppunten. Elk knooppunt kreeg een nummer. Het nummer staat op de fietskaart en op een bordje aan het kruispunt. Wegwijzertjes tonen de weg van het ene genummerde knooppunt naar het andere. Met de knooppunten stippel je zelf fietstochten uit, zo kort of zo lang je zelf wilt.

De fietskaart van het Oost-Vlaamse deel van Scheldeland is verkrijgbaar in het gemeentehuis bij de cultuurdienst. De kaarten worden gedrukt op onscheurbaar en waterafstotend papier en kosten 6 euro per stuk.

Wil je ook helpen om de routes en netwerken zelf ‘gezond’ te houden? Ontbreekt er ergens een bordje of een wegwijzer? Of heb je suggesties of opmerkingen? Meld het probleem dan zeker bij de Routedokter: melden

We wensen je alvast veel fietsplezier langs de wegen in Scheldeland.

Praktisch

Cultuurdienst

Cultuurdienst Lede
Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 61
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Openingsuren - Gemeente Lede

Meer info