Naar inhoud

Hondenpoep

Hondenpoep van jouw hond laten liggen is een vorm van zwerfvuil. Neem als goede hondeneigenaar je verantwoordelijkheid op.

 

Waarom?

  • Vuil trekt vuil aan. Na de eerste hondenpoep, komt er al snel een tweede of een derde bij. Het getuigt van weinig respect, ontsiert de buurt en zorgt voor de nodige geurhinder.
  • Het is voor niemand fijn als je er met je schoenen intrapt of als bij het grasmaaien het alle­maal in het rond vliegt.
  • Hondenpoep bevat bacteriën en eitjes van parasieten. Het is dus slecht voor mens, dier en milieu om je hondenpoepzakje achter te laten in de natuur of bij het gft-afval te gooien. Zakjes doorspoelen in het toilet of in de riool dumpen? Geen goed idee. Zo dreigt het hele systeem te verstoppen. Daarnaast komt het plasti­c afval uiteindelijk terecht in het zuiveringsstation of zelfs in de zee.

  • Doe niet wat je zelf ook niet zou willen. Ook jij trapt niet graag in een hondenpoep.
  • Je kan een serieuze boete oplopen als je op heterdaad betrapt wordt of als je geen honden­poepzakje bij de hand hebt tijdens je wandeling met de hond.

 

Een boete?

Zorg dat je altijd een hondenpoepzakje bij de hand hebt. Handhavers mogen hier op controleren. Heb je er geen bij, maak je kans op een boete.

Het politiereglement vind je hier. Je vindt de info bij artikels 88-89-90 

 

Gooi je hondenpoepzakjes in een straatvuilnisbak, in speciale hondenpoepbuizen zoals bij de hondenweide of thuis bij het restafval.

 

Bron: Mooimakers

Praktisch

Milieu en landbouw

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 25
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Openingsuren - Gemeente Lede

Meer info