Naar inhoud

Wandelpad vereniging De Gemzen

bordje wandelpaden De Gemzen

De natuurgroep De Gemzen heeft een vast bewegwijzerd Gemzenpad bestaande uit 6 lussen:

1) De Ronde van Lede - 30km  Klik hier

De wandeling vormt als het ware een gordel rondom Lede. Zo stap je dwars door Wanzele, Oordegem, Smetlede, Impe, Overimpe en Lede city. We kozen bewust voor zoveel mogelijk onverharde wegen waar mogelijk. Stevig schoeisel bij natte weersomstandigheden is daarom aangeraden. 

2) Lede Royal - 23,5km Klik hier

Ontdek Lede en zijn deelgemeenten langs trage wegen en ongeziene paadjes. Als je geluk hebt, spot je enkele zwevende roofvogels boven je hoofd of de grazende galloway Froufrou tijdens het wandelen. In deze wandeling geniet je van de verschillende landschappen die Lede te bieden heeft. Bos, landbouw of kouter, deze wandeling heeft ze allemaal.

3) Ongerekend Lede - 20km  Klik hier

Deze wandeling strekt zich uit over de deelgemeenten van Lede en verbindt ze met nieuw te ontdekken paadjes, trage wegen en een echt vlonderpad. Wandel langs schilderachtige landschappen en ontdek de verschillende kapelletjes van Smetlede. De afwisseling tussen natuur en dorpskernen maakt van deze wandeling een unieke ervaring en schept verwondering.

4) Veelzijdig Lede - 17km   Klik hier

Wandel langsheen de natuurgebieden die Lede rijk is. De Geelstervallei met zijn knuppelpad en de Solegem, een brok natuur waar het elk seizoen genieten is van een gevarieerd (soms nat) landschap. Spot een vlechtheg van sleedoorn en ontdek het hoogste punt van Lede voorbij de Pijpweg, ideaal als je de zonsopgang wil beleven.

5) Kwartet van Lede - 14km  Klik hier

In dit kwartet mag je zonder spelregels wandelen, wel met wandelkaart of gpx. De wandeling loopt van dorp naar dorp via trage wegen en onbekende paadjes. Ga op tocht en laat je verrassen door het landelijke karakter dat Lede en zijn deelgemeenten te bieden heeft.

6) Ongezien Smetlede - 10km  Klik hier

Spot verschillende kleine kapelletjes tijdens het wandelen en ontdek het vlonderpad in de Vallei van de Serskampse beek, de habitat van de kamsalamander. Misschien kom je oog in oog te staan met een Zeboe die het gras kort wiedt.

De gemeente Lede is niet verantwoordelijk voor deze wandelroute en de bijhorende bewegwijzering. Problemen met de wegwijzers kan je melden via de site van De Gemzen.

De brochure is momenteel nog in druk. Deze brochure zal ook te verkrijgen zijn bij de cultuurdienst, sportdienst en de bibliotheek van Lede en Oordegem.

Praktisch

Cultuurdienst

Cultuurdienst Lede
Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 61
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Openingsuren - Gemeente Lede

Meer info