Naar inhoud

Bebloemingswedstrijd

Verzorgde en bebloemde vensterbanken, gevels en voortuintjes frissen de straten volledig op. Ook ecologisch beheerde voortuinen zijn een streling voor het oog. Om Lede in de bloemetjes te zetten, organiseert het gemeentebestuur voor de zevende maal op rij en bebloemingswedstrijd. Nieuw dit jaar is dat je de mooie tuin van een buur kan nomineren.

 

Meedoen kan in twee categorieën: ‘bebloemde vensterbanken, gevels of (voor)tuintjes’ óf ‘ecologische tuin’. Let wel, de gevels en tuinen moeten vanaf de straat zichtbaar zijn. Twee juryleden komen tussen 15 juni en 31 augustus twee keer onaangekondigd langs en geven punten aan de deelnemende gevels en tuinen.

 

Meedoen aan deze wedstrijd is gratis en je maakt kans op mooie prijzen. Bovendien worden de eigenaars van de mooiste en/of meest ecologische tuinen op de prijsuitreiking met receptie door het gemeentebestuur (figuurlijk) in de bloemetjes gezet. Dit zal doorgaan in het najaar in het gemeentehuis. Alle deelnemers krijgen een persoonlijke uitnodiging.

 

Wil je zelf meedoen of jouw buur nomineren? Inschrijven kan tot en met vrijdag 1 juni bij de dienst milieu en landbouw in het gemeentehuis, via milieu@lede.be of 053 60 68 25. Geef bij de inschrijving naam, adres, telefoonnummer en de categorie door. Je kan het wedstrijdreglement nalezen op www.lede.be of bij de dienst milieu en landbouw in het gemeentehuis.

 

Het gemeentebestuur wenst je alvast veel tuinierplezier!

Praktisch

Milieu en landbouw

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 25
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Openingsuren - Gemeente Lede

Meer info