Naar inhoud

Hulp bij het invullen van je belastingaangifte

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Heb je hulp nodig om je belastingbrief in te vullen? De Federale overheidsdienst Financiën biedt je op verschillende manieren hulp aan.

Voorstel van vereenvoudigde aangifte

Je ontving een enveloppe met een voorstel van vereenvoudigde aangifte? Dan is het niet nodig om te bellen voor een afspraak. Kijk je voorstel zorgvuldig na. Als de gegevens correct en volledig zijn, hoef je niets te doen. Als je een vraag hebt, kan je bellen naar het nummer dat op het voorstel staat.

Telefonische hulp

Maak je afspraak via 02 575 56 66. Hou je identiteitskaart bij de hand wanneer je belt om een afspraak te krijgen. Je hoeft de papieren aangifte (bruine omslag) niet af te wachten. Je kan nu al een afspraak maken.

  • Op de dag van je afspraak belt een medewerker van de FOD Financiën je op om samen je aangifte in te vullen.
  • Heb je een oproep gemist? Geen paniek, de medewerker belt je zelf terug.
  • Vervolgens ontvang je per post een document om te ondertekenen en terug te sturen om zo je aangifte te vervolledigen.
  • Deze hulplijn is niet bedoeld voor zelfstandigen of voor mensen die hun werkelijke kosten aangeven.

Ook via het onthaal in het gemeentehuis kan je inschrijven in een online beveiligd platform (met vermelding van naam + telefoonnummer).  FOD Financiën controleert daarna of je een Voorstel van Vereenvoudigde Aangifte hebt ontvangen en zal jou telefonisch contacteren.

Meer info vind je op https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte/aangifte/invulsessies

Zitdag op 16 juni

Is de telefonische hulp niet voldoende? Maak dan een afspraak voor de zitdag op donderdag 16 juni in het Burgerhuis, Administratief Centrum 2, in Lede. 

  • Een afspraak maken is verplicht en kan via het nummer 053 80 20 22.
  • Afspraken zijn mogelijk tussen 9 en 12 uur of tussen 13 en 15 uur.
  • Per afspraak kan 1 aangifte ingevuld worden. Kom je voor meerdere aangiftes dan moet je voor elke aangifte een afspraak vastleggen. We rekenen op 12 minuten per aangifte.
  • Breng zeker je identiteitskaart en pincode mee en al je fiscale attesten (kinderopvang, giften aan goede doelen, dienstencheques, …).
  • Kom je voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een ingevulde volmacht. Dit formulier kan je ook opvragen aan de balie van het Burgerhuis of gemeentehuis. 

Je aangifte via Tax-on-web (MyMinfin)

Simpel en snel

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei.

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme® of met je identiteitskaart, je pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

 

Alles over je belastingaangifte: financien.belgium.be

Datum van het bericht: donderdag 09 juni 2022