Naar inhoud

Zo Dichtblij

Zo dichtblij

Van 29 april tot en met 3 juni 2017 organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en Gezinsbond, de nieuwe campagne Zo Dichtblij. Zo Dichtblij is de opvolger van Met belgerinkel naar de winkel, de grootste fietspromotiecampagne van Vlaanderen. Belgerinkel was jarenlang een vaste waarde in het voorjaar en gaf duizenden deelnemers dat extra duwtje in de rug om de auto aan de kant te laten en op hun fiets op te springen.

 

Daar waar Belgerinkel zich enkel focuste op de zogenaamde zachte mobiliteit gaat Zo Dichtblij verder. Mobiliteit blijft een onderdeel, maar staat niet langer centraal. Een kwaliteitsvolle leefomgeving met een bruisende kern, meer groen waar kinderen zich kunnen uitleven, gezonde groenten en fruit van eigen bodem, afval dat volledig gerecycleerd of geherwaardeerd wordt … zijn uitdagingen die onze gemeente aangenamer en leefbaarder maken. Samen kunnen we er werk van maken!

 

Tijdens de campagneperiode moedigen we onze inwoners aan om (nog) meer lokaal te kopen, sporten, ontspannen, eten ... Kortom, om meer te genieten in het hart van onze gemeente. Als beloning delen de deelnemende handelaars en ondernemers loten uit aan hun wandelende en fietsende klanten en bezoekers. Hiermee kunnen ze mooie prijzen winnen. Je vindt hier een overzicht van alle deelnemende handelszaken en ondernemingen.

 

Maar Zo Dichtblij gaat nog een stapje verder en draagt ook op andere vlakken bij aan de leefbaarheid van onze gemeente. Daarvoor willen we onder andere beroep doen op onze verenigingen, want zij doen Lede bruisen! We roepen de verenigingen op om activiteiten te organiseren rond de thema's van Zo Dichtblij: ondernemende kern, kwaliteitsvolle leefomgeving, vlotte mobiliteit, voeding van eigen bodem, circulaire economie en hernieuwbare energie. Op die manier willen we zoveel mogelijk inwoners samenbrengen tijdens de campagne en het hart van Lede doen kloppen!

 

Voor meer info kunnen handelaars, ondernemers en verenigingen terecht bij de dienst milieu en landbouw via 053 60 68 25 of zodichtblij@lede.be.

Overzicht:

Praktisch

Milieu en landbouw

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 25
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Dag Openingsuren
Maandag 9.00 tot 12.00 uur
Dinsdag 9.00 tot 12.00 uur
Woensdag 9.00 tot 12.00 uur
13.30 tot 16.00 uur
Donderdag

9.00 tot 12.00 uur

16.00 tot 19.00 uur

Vrijdag 9.00 tot 12.00 uur
 

Sluitingsdagen