Naar inhoud

Taxi of verhuur van voertuig met bestuurder

taxi

Voor het exploiteren van een taxidienst of een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder (VVB) heb je een vergunning nodig. Deze vergunning wordt afgeleverd door het college van burgemeester en schepenen. Vergunde taxi- of VVB-voertuigen zijn te herkennen aan de geplastificeerde kaart opgemaakt door het gemeentebestuur.


Taxi - VVB

Soms is er slechts een subtiel verschil tussen een VVB en een taxidienst. Alles hangt af van de dienstverlening die je aanbiedt.
Voorwaarden VVB:

  • Je geeft een dienstverlening van minstens drie uur. Dit kan in ofwel één rit of met een combinatie van verschillende ritten.
  • De ritten moeten vooraf geregistreerd zijn op de maatschappelijke zetel van de onderneming.
  • Er moet steeds een schriftelijke overeenkomst opgesteld worden. Deze moet aan boord van het voertuig zijn tijdens het uitvoeren van de dienst en moet door de klant, vóór het instappen, ondertekend worden.
  • De betaling gebeurt nooit bij het uitstappen, maar achteraf door middel van een factuur. Je moet de betalingsbewijzen bij houden.

In alle andere situaties moet je over een taxivergunning en taxivoertuig (uitgerust met een taxilicht, taxameter en randapparatuur) beschikken.Meebrengen

  • het aanvraagformulier
  • alle gevraagde bewijsstukken (zie aanvraagformulier)

 

Kosten

De vergunning en de bijhorende wettelijke herkenningstekens worden gratis afgeleverd.

Het belastingreglement op de taxidiensten vind je hier.

 

Stopzetting

Ingeval van stopzetting brengt de exploitant onmiddellijk het gemeentebestuur op de hoogte en levert hij de eerstvolgende werkdag de vergunning en de bijhorende herkenningstekens en kaarten in bij de gemeente. De vergunning wordt pas stopgezet op de dag dat deze documenten ingeleverd zijn bij de dienst milieu en landbouw.

Praktisch

Milieu en landbouw

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 25
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Dag Openingsuren
Maandag 9.00 tot 12.00 uur
Dinsdag 9.00 tot 12.00 uur
Woensdag 9.00 tot 12.00 uur
13.30 tot 16.00 uur
Donderdag

9.00 tot 12.00 uur

16.00 tot 19.00 uur

Vrijdag 9.00 tot 12.00 uur
 

Sluitingsdagen

Meer info