Naar inhoud

speelplein: Info voor ouders

Beste ouders, 

We kregen groen licht van de veiligheidsraad voor het organiseren van een speelpleinwerking met maatregelen. 

De jeugddienst heeft in overleg met diverse diensten, de animatorenploeg en ons bestuur een plan uitgewerkt.Speelplein Krawietel

Tijdens de zomermaanden juli en augustus kunnen kinderen  terecht op speelplein Krawietel. Een groep van gebrevetteerde monitoren zorgt voor een goedgevuld dagprogramma vol spel en plezier met een aangepaste werking in bubbels (corona). Waar gaat de speelpleinwerking door?

Gemeentelijk speelplein Krawietel
Watermolenstraat 11
9340 Lede - Wanzele

INLICHTINGEN JEUGDDIENST LEDE:

speelplein@lede.be

053 60 68 62De speelpleinwerking zal dit jaar starten op maandag 6 juli en eindigen op vrijdag 21 augustus. Kinderen moeten in bubbels spelen en dit heeft gevolgen voor het verdere verloop van de speelpleinwerking.  We zullen dit jaar werken met  voorinschrijvingen en inschrijven kan enkel voor de volledige week (zie werkwijze onderaan).

We richten twee bubbels in op het speelplein te Wanzele en één bubbel voor tieners  in het knutselatelier te Lede. De tienerbubbel is vanaf 12+.  Jongeren dienen zich aan strengere voorwaarden te houden zoals het dragen van een mondmasker en het respecteren van de afstandsmaatregel.Voor wie?
Jongens en meisjes die op 1 januari 2020 minstens 4 jaar zijn (vanaf geboortejaar 2015), kunnen terecht op het speelplein. Kinderen mogen geen 14 jaar geworden zijn op 1 juli 2020. Hierop wordt geen enkele uitzondering gemaakt.
Jongere kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen terecht bij de buitenschoolse kinderopvang. Hiervoor dien je je kind tijdig in te schrijven. (tel 053 60 68 63).

Opgelet: 

We kunnen deze zomer slechts een beperkt aantal kinderen laten spelen en hebben noodgedwongen voorrangsregels ingevoerd.

Dit jaar is er enkel speelpleinwerking voor kinderen die in Lede wonen of waarvan één van de ouders in Lede woont, allereerst komen kinderen uit kwetsbare gezinnen aan bod en is er ruimte voor kinderen van alleenstaande ouders of kinderen van personeel. We doen hierbij een warme oproep om deze zomer enkel van de speelpleinwerking gebruik te maken als je deze opvang echt nodig hebt en geen andere oplossingen hebt.Er zal dit jaar geen gebruik kunnen gemaakt worden van de voor- en na opvang van de BKO. Er zal ’s morgens en ’s avonds op het speelplein zelf opvang voorzien worden door de animatoren van 7.30 uur tot 8 uur en van 16 tot 18 uur.We werken ook met volledige dagen en is bijgevolg geen mogelijkheid om onder de middag thuis te gaan eten. Gelieve hier rekening mee te houden.


Badge

Om je kind te kunnen aanmelden op het speelplein is er per kind een badge nodig.

Deze badge dient elke zomer geactiveerd te worden. Dit kan door de inlichtingenfiche 2020 te bezorgen aan de jeugddienst. Is dit niet gebeurd, dan is je badge niet geactiveerd en kan je kind niet naar de speelpleinwerking komen. Deze inlichtingenfiche kan ook online via het e-loket ingevuld worden: http://www.lede.be/EloketDetail.aspx?id=101

Het gebruik van de badge blijft behouden. Deze kan aangekocht worden bij de jeugddienst. Deze kan je aanvragen via speelplein@lede.be. De badge wordt opgestuurd of je kan deze  op afspraak komen afhalen bij de jeugddienst. We voorzien in juni permanentie op woensdagnamiddag tussen 13.30 uur en 16 uur en donderdagavond van 16 tot 19 uur.


Prijs 

  • 6 euro voor een volledige dag voor inwoners (kinderen waarvan één van de ouders in Lede gedomicilieerd is of die in Lede naar school gaan)
  • 9 euro voor een volledige dag voor niet-inwoners.
  • UiTPAS aan kansentarief: 1,50 euro voor een volledige dag.
  • Sociaal tarief (50%): aan te vragen voor 30 juni! 

Voor de speelpleinwerking gebeurt de facturatie achteraf. Er zijn twee facturatieperiodes, namelijk begin augustus en begin september.
De factuur wordt opgestuurd naar het opgegeven adres op de inlichtingenfiche. De verschuldigde bedragen dienen binnen een termijn van 30 dagen betaald te worden. Indien de facturen niet of laattijdig betaald worden, kan de toegang tot de speelpleinwerking geweigerd worden. Wie dus zijn factuur van de vorige jaren niet betaald heeft, krijgt geen toegang het volgende jaar. 

Nieuw dit jaar is dat er naast ons inlichtingenfiche 2020 ook een medische fiche moet ingevuld worden. Voor risicopatiënten dien je ook een attest aan te vragen bij je dokter. Van zodra je kind definitief is ingeschreven (na bevestigingsmail van de jeugddienst!) bezorgen we jou de medische fiche.De inschrijving is dus definitief als alle documenten in ons bezit zijn en je een bevestigingsmail ontvangen hebt van de jeugddienst. Je zal na deze bevestigingsmail ook nog de nodige info ontvangen in welke bubbel je kind zal ingedeeld worden, hoe alles zal verlopen en aan welke maatregelen jullie zich moeten houden.

Belangrijk:

Inschrijven kan enkel via het e-loket (lede.be) vanaf woensdag 10 juni om 09.00 uur.  Je kan het document vanaf 10 juni 9 uur terugvinden onder de naam: inschrijvingsformulier speelpleinwerking 2020.

e-loket: http://www.lede.be/EloketDetail.aspx?id=111

DOCUMENTEN:

- inlichtingenfiche 2020: via het e-loket (of onderaan bij downloads) KAN JE NU AL INVULLEN

- inschrijvingsformulier 2020: enkel via het e-loket VANAF 10 juni 9 uur  http://www.lede.be/EloketDetail.aspx?id=111

- als je inschrijving in orde is zal je per mail een medische fiche krijgen om in te vullen. Dit kan je nu dus nog niet invullen. 

Hopend op jullie begrip,

Met vriendelijke groeten

Jeugddienst Lede

vragen? mail naar speelplein@lede.be

Praktisch

Jeugddienst

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 62
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Dag Openingsuren
Maandag 9.00 tot 12.00 uur
Dinsdag 9.00 tot 12.00 uur
Woensdag 9.00 tot 12.00 uur
13.30 tot 16.00 uur
Donderdag

9.00 tot 12.00 uur

16.00 tot 19.00 uur

Vrijdag 9.00 tot 12.00 uur

Sluitingsdagen

Meer info