Naar inhoud

Doe mee aan Het Groot Dictee Heruitgevonden

Affiche Groot Dictee Lede

Zin om je kennis te bewijzen met een uitdagend dictee? Verwacht je op vrijdag 9 oktober aan een gezellig en vermakelijk taalspel dat je spellingkennis en creativiteit uitdaagt. We starten in de bibliotheek van Lede om 20 uur, samen met meer dan 100 andere bibliotheken. De winnaar gaat aan de haal met een exclusief cadeau.

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen je uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. 

Speel mee op vrijdagavond 9 oktober om 20 uur in de bibliotheek Lede. Deelname is gratis! Tegelijk spelen ook honderden andere spellingsfanaten mee in bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel. Iedereen krijgt dezelfde tekst voorgeschoteld die voor deze editie vloeide uit de pen van Bart Van Creayevelt uit Diepenbeek.

Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, multiple choice en spellingbee. Tijdens de pauze trakteren we op een gratis drankje, met dank aan Davidsfonds Lede en Oordegem. Kriebelt het om mee te doen? Schrijf je in en begin hier alvast te oefenen!

Covid-19

Wegens het coronavirus moet je rekening houden met enkele veiligheidsmaatregelen:

  • Mondmaskers zijn verplicht tijdens dit evenement;
  • Ontsmet je handen bij het binnen- en buitengaan;
  • Volg steeds de looprichting;
  • Hou minimaal 1,5 meter afstand van andere deelnemers;
  • Op voorhand inschrijven is noodzakelijk, op de avond zelf kan je niet inschrijven;
  • We kunnen geen supporters toelaten.

We zorgen ervoor dat alle veiligheidsnormen voldaan worden zodat het dictee coronaproof kan plaatsvinden.

Datum van het bericht: vrijdag 09 oktober 2020