Naar inhoud

Update coronavirus - besmetting

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het Lokaal bestuur werd gisteren op de hoogte gesteld dat de vader van een kind dat naar de buitenschoolse kinderopvang van Lede en Wanzele is geweest, positief heeft getest op Covid-19. Het kind is niet naar de kinderopvang in Oordegem geweest.

 

De echtgenote en het kind van de man werden onmiddellijk getest.

Het kind testte negatief. Het college van burgemeester en schepenen gaf gevolg aan het advies van de arbeidsgeneeskundige van Securex en nam volgende beslissingen:

  • De experten blijven van mening dat kinderen minder vatbaar zijn voor het virus en dat Covid-19 bij kinderen zich in een milde verschijningsvorm manifesteert. Daarom worden de quarantainemaatregelen ten aanzien van kinderen minder streng toegepast dan ten aanzien van volwassenen. Het kind mag in principe nog naar de opvang komen, maar in overleg werd beslist dit niet te doen. Komt jouw kind naar de opvang, dan moet je voorlopig geen specifieke actie ondernemen. Wij raden je wel aan om extra waakzaam te zijn.
  • Alle ouders wiens kinderen naar de opvang in Lede en Wanzele zijn geweest, werden deze ochtend op de hoogte gebracht van de situatie.
  • Werknemers die in de afgelopen week contact hebben gehad met het kind nemen contact op met hun huisarts met het verzoek te worden getest.
 

De echtgenote, werkzaam in het woonzorgcentrum Markizaat, testte positief. Het gaat om een medewerker van de beschermde afdeling De orangerie. Het woonzorgcentrum nam deze voormiddag telefonisch contact op met de familieleden van De orangerie

Het personeelslid vertoonde geen symptomen en werd sinds gisteren al in thuisisolatie geplaatst. Binnen 2 weken wordt ze opnieuw getest.

Naar de bewoners toe werd er steeds gewerkt met de nodige beschermingsmiddelen (mondmasker). Momenteel geldt een verhoogde waakzaamheid op symptomen en conform het testbeleid zullen komende zaterdag ook de collega’s met wie het betrokken personeelslid nauw heeft samengewerkt preventief worden getest. We testen pas zaterdag omwille van de incubatietijd van 5 dagen. Bovenop de testen van zaterdag zullen we uiteraard ook steeds testen bij potentiële symptomen.

 

Het lokaal bestuur volgt de situatie op de voet op en houdt alle betrokkenen op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Datum van het bericht: woensdag 20 mei 2020