Naar inhoud

Update coronavirus - vragen aan de gemeenteraad

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Al meer dan een jaar kan elke inwoner rechtstreeks vragen stellen aan de gemeenteraad tijdens het vragenhalfuurtje. Ook nu de gemeenteraad digitaal doorgaat, is dit mogelijk.

Je moet je vraag via e-mail of schriftelijk en minstens 7 dagen voor de gemeenteraadszitting aan de algemeen directeur bezorgen. Vragen die niet tijdig binnenkomen worden doorgeschoven naar de volgende gemeenteraadszitting. Vermeld duidelijk dat dit een vraag is voor het vragenhalfuur van de gemeenteraad en aan wie je de vraag wil stellen. De algemeen directeur bezorgt de vragen aan de gemeenteraadsvoorzitter. De voorzitter beslist of jouw vraag besproken wordt.

 

Je kan vragen stellen over het gemeentebeleid, beslissingen die door de gemeenteraad werden genomen of onderwerpen die van belang zijn in Lede. De vragen mogen niet handelen over persoonlijke dossiers of over personen. Anonieme vragen, vragen die onduidelijk, vaag, beledigend of onredelijk zijn, worden niet behandeld. Wordt jouw vraag niet behandeld, dan word je hiervan op de hoogte gebracht samen met de reden waarom de vraag niet behandeld wordt.

 

Het vragenhalfuurtje gaat door net voor de gemeenteraadszitting en kan maximum een half uur duren.

Voor meer info kan je terecht bij de algemeen directeur of de voorzitter van de gemeenteraad.

Datum van het bericht: maandag 18 mei 2020