Naar inhoud

Update coronavirus - FAQ mondmaskers

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Omdat het dragen van een mondmasker, zeker op plaatsen waar je niet genoeg afstand kan houden, een grote rol speelt in het afbouwen van de coronamaatregelen, besliste het gemeentebestuur eind april om voor alle inwoners een herbruikbaar mondmasker met filters te kopen.  Er kwamen meteen veel vragen van inwoners. De meest gestelde vragen en hun antwoorden vind je hier.

Over welk mondmaskers gaat het?

Het gaat om herbruikbare – lees: wasbare – mondmaskers. Het mondmasker bestaat uit twee kwalitatieve textiellagen, met daartussen een filter. Iedere inwoner krijgt drie filters. Zowel de textiellagen als de filters kunnen gewassen worden. Iedereen vanaf 5 jaar krijgt ook twee filters van de overheid.

 

Krijgt kinderen ook een mondmasker?

Elke inwoner krijgt een mondmasker, ook de kinderen. Er zijn twee maten: een volwassen maat en een kindermaat voor kinderen jonger dan 12 jaar.

 

Hoe moet ik dat mondmasker gebruiken? Hoe moet ik het wassen?

Je krijgen samen met het mondmasker een gebruiksaanwijzing en wasinstructies.

 

Hoe zal ik mijn mondmasker krijgen?

Elke inwoner ontvangt zijn mondmasker en dat van eventuele gezinsleden in zijn brievenbus. Je hoeft hier niets voor te doen. Op basis van het bevolkingsregister weet het gemeentebestuur hoeveel mondmaskers er op jouw adres moeten geleverd worden.

 

Wanneer krijg ik mijn mondmasker?

De leverancier levert alle mondmaskers in mei en juni. Dit gebeurt in vier ladingen op verschillende tijdstippen. De laatste levering voor onze gemeente staat gepland op 5 juni. Na elke levering worden de mondmaskers zo snel mogelijk verpakt (per brievenbus) en verdeeld. Niet alle inwoners zullen dus op hetzelfde tijdstip hun mondmasker ontvangen.

Datum van het bericht: donderdag 14 mei 2020