Naar inhoud

Update coronavirus - annuleren activiteiten verlengd en afschaffing Volksbal een feit

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Alle gemeentelijke activiteiten (indoor en outdoor) en voorstellingen tot en met 30 juni 2020 werden al geannuleerd. Tot en met die datum gaat geen enkele voorstelling, workshop, activiteit, sportles, kermis … door. In het college van burgemeester en schepenen van dinsdag 29 april werd ook het Volksbal toegevoegd aan dat lijstje.

Het college volgt hier het verbod van de federale overheid die stelt dat massa-evenementen tot en met 31 augustus verboden zijn. Het Volksbal, dit jaar voorzien op vrijdag 28 augustus, brengt jaarlijks tweeduizend mensen samen op ons marktplein. Zo kan de social distancing van 1,5 meter niet gegarandeerd worden. Het gemeentebestuur betreurt dit, maar stelt de veiligheid van de inwoners voorop.

 

Eerder werd ook beslist om alle activiteiten die door derden georganiseerd worden tot eind mei te annuleren. Deze periode kon verlengd worden. Conform de federale richtlijnen zullen alle activiteiten op ons grondgebied worden opgeschort tot en met 8 juni 2020. Het gaat hier dus over publieke evenementen, maar ook over privé-activiteiten. Indien de federale overheid deze periode verlengt, zullen wij dit uiteraard ook doen.

Datum van het bericht: woensdag 29 april 2020