Naar inhoud

Update coronavirus - boodschappendienst OCMW

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wij helpen elkaar - #samentegencorona

De sociale dienst stelt tijdens deze coronacrisis een zorgplan op en bundelt alle zorgvragen. Indien nodig, schakelen we vrijwilligers in.

Hulp nodig?

Heb jij hulp nodig? Ken je iemand die hulp nodig heeft en kan je zelf niet helpen? Neem dan contact op met het OCMW op 053 80 20 22. Wij zorgen via onze vrijwilligers voor de nodige hulp.

Kan jij helpen?

Via deze link kan je je registreren als vrijwilliger. Zo kan je mensen in de buurt helpen, mét de nodige verzekeringen. Je kan ervoor kiezen om dit met of zonder het OCMW als tussenpersoon te doen.

Wil je helpen maar ken je geen mensen in nood, neem dan contact op met de sociale dienst op 053 80 20 22. Wij kunnen alle hulp gebruiken! Momenteel hebben zich 3 vrijwilligers op eigen initiatief aangemeld om zich belangeloos in te zetten voor de burgers in Lede. We zijn hen hiervoor ontzettend dankbaar, maar kunnen zeker nog extra vrijwilligers gebruiken.

Wat is de rol van het OCMW?

De sociale dienst speelt de gegevens van de vrager door naar de vrijwilliger zodat ze samen concrete afspraken kunnen maken. Zo proberen we te vermijden dat er mensen, in deze moeilijke tijden, alleen zijn en geen hulp krijgen. 

Datum van het bericht: dinsdag 24 maart 2020