Naar inhoud

Doe mee aan Het Groot Dictee Heruitgevonden

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Affiche Groot Dictee Lede

Zin om je kennis te bewijzen met een uitdagend dictee? Verwacht je op vrijdag 6 december aan een gezellig en vermakelijk taalspel dat je spellingkennis en creativiteit uitdaagt. We starten in de bibliotheek van Lede om 20 uur, samen met meer dan 100 andere bibliotheken. In onze prijzenpot zitten boeken, pennen, eeuwige roem en een ticket voor de finale.

Schrijf je ‘chocoladecakeje’, ‘chocoladecakje’ of ‘chocolade-cakeje’? Met of zonder streepje? Met of zonder e? Aan of uit elkaar? De Vlaamse bibliotheken, Creatief Schrijven vzw en de krant De Standaard nodigen je uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden.Schrijf je gratis in via dit formulier, of kom langs in de bibliotheken van Lede of Oordegem.

Na 6 december lanceert De Standaard een online variant van het dictee. De winnaars van het dictee in de bibs en de winnaars van het online spel nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale midden januari. Wie daar met de titel van De Schrijfwijze 2019 aan de haal gaat, wint een exclusieve designpen.Deze activiteit is in samenwerking met Davidsfonds afdeling Oordegem.

Begin alvast te oefenen

Tijdens de Week van het Nederlands bieden we je graag verschillende oefeningen aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het dictee op 6 december. Veel spelplezier!

Oefening 1

Oefening 2met de intro van de tekst van Sarah Vanheuverzwijn.
Zij is één van de laureaten van de wedstrijd ‘Verhaal voor dictee gezocht’.

Of ook leuk…zoek een zoetgevooisde stem die één van deze teksten in je oor wil fluisteren!

  • Het Kort dictee der Nederlandse taal, dat Creatief Schrijven vzw in 2018 organiseerde.
    De tekst vind je hier (pdf).
  • De tekst van Het Groot Dictee heruitgevonden editie 2018 ontdek je hier (pdf).
Datum van het bericht: donderdag 17 oktober 2019