Naar inhoud

Repair Café in Lee!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Op zaterdag 24 november organiseert de milieudienst opnieuw een Repair Café in de Kringwinkel, Hoogstraat 7.

Wat doe je met een cd-speler die niet meer open kan, met een broodrooster die niet meer werkt of met een wollen trui waar gaatjes in zitten? Weggooien? Niet nodig! Red jouw kapotte spullen van de afvalberg. Repareer ze in het Repair Café en geef ze een tweede leven!

 

Samen spullen repareren

Een Repair Café is een pop-upatelier waar bezoekers defecte spullen repareren met de hulp van handige vrijwilligers. Het gereedschap is aanwezig en wordt gratis ter beschikking gesteld.

Weet je welk onderdeel stuk is? Breng dan een vervangstuk mee en vervang het kapotte onderdeel samen met onze Handige Harry’s.

Twijfel je of het wel kan hersteld worden? Onze reparateurs weten ongetwijfeld raad.

Ook zonder kapotte spullen ben je welkom voor een gezellige babbel met enthousiaste mensen, een Fairtradedrankje in het Wereldwinkelcafé of een koopje in De Kringwinkel! Waarmee kan je terecht in het Repair Café?

  • Elektro: van stofzuigers en radio’s tot haardrogers en frietketels
  • Kledij: een gat in jouw favoriete sokken, een broek die moet ingekort worden …
  • Meubelen: een stoel waarvan een poot los zit, een schuif die knelt …
  • Fietsen: een lekke band plakken, remblokjes vervangen ….

Spullen die niet meer kunnen hersteld worden, mag je in de Kringwinkel achter laten.

 

Waar en wanneer?

We hebben reeds twee succesvolle edities achter de rug. De derde editie van Repair Café Lee gaat door op zaterdag 24 november van 11.00 tot 16.30 uur in De Kringwinkel (Hoogstraat 7). Inschrijven doe je ter plaatse en kan tot 15 uur. Zo kunnen we alle herstellingen afronden voor 16.30 uur.

Kan je op 24 november niet langskomen? Geen nood, er volgen nog Repair Cafés in 2019, waarvan de eerstvolgende op zaterdag 16 maart.

Datum van het bericht: vrijdag 09 november 2018