Naar inhoud

Pleegzorg Oost-Vlaanderen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Pleegzorg Oost-Vlaanderen zoekt pleeggezinnen voor kinderen en jongeren en gastgezinnen voor volwassenen met een beperking.

Soms kunnen kinderen door omstandigheden tijdelijk niet meer bij hun mama en papa wonen. Deze kinderen hebben een pleeggezin nodig. Soms voor een korte tijd, maar soms ook voor enkele maanden of jaren. Als pleeggezin geef je een thuis aan deze kinderen. Het maakt niet uit of je samenwonend, alleenstaand, holibi, hetero, allochtoon of autochtoon bent: iedereen kan in principe pleegzorger worden. Wat telt is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden, maar ook respect hebt voor zijn/haar ouders. Samen met hen, en begeleid door een pleegzorgdienst, bouw je verder aan de toekomst van het kind.

Als pleeggezin bepaal je zelf, in samenspraak met de dienst, voor welke opvang je kiest: weekends, vakanties, korte of langdurige opvang. Zo is het mogelijk pleegzorg te combineren met je persoonlijke leef- en werksituatie.

 

Wist je dat pleegzorg ook bestaat voor volwassenen? Het gaat om mensen met een handicap of een psychiatrische problematiek die voor korte of langere tijd extra ondersteuning nodig hebben. Wanneer de zorg van hun ouders wegvalt, is een nieuwe thuis dan ook meer dan welkom. Dankzij gastgezinnen kunnen volwassenen met een beperking weer ergens thuis zijn.

 

 

Interesse? Surf naar www.pleegzorgoostvlaanderen.be of kom eens langs op een informatiesessie.

Voor meer info kan je ons bereiken op 0800 30181 of 0471 91 91 02 of via info@pleegzorgoostvlaanderen.be.

 

Datum van het bericht: donderdag 08 november 2018