Naar inhoud

De grote lenteschoonmaak

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Grote Lenteschoonmaak 2018

Heb jij ook schoon genoeg van zwerfvuil? Helpen kan op zoveel manieren: gewoon al door afval zoals papiertjes, snoepwikkels en blikjes in de vuilnisbak te gooien in plaats van zomaar op de grond, anderen aan te moedigen om hetzelfde te doen, mee te helpen aan een opruimactie, … Want zeg nu zelf, zonder dat zwervend afval is het toch veel aangenamer om te wandelen, te winkelen en te wonen in onze mooie gemeente.

Schreeuw het van de daken

Roep voorbijgangers op om jouw straat mee proper te houden: haal in het gemeentehuis een poster, raamkaartje of brievenbussticker af. Je kan ook een poster personaliseren op www.mooimakers.be en deze afdrukken.

 

Word mooimaker en claim een stukje Lede

Wil jij jouw favoriete pleintje, een stuk stoep of je dagelijkse wandelroute proper houden? Duid dit plekje of route aan op de kaart op www.mooimakers.be/actiekaart en claim jouw stukje Lede! Je kiest zelf of je regelmatig jouw gebied zal opruimen of een eenmalige opruimactie organiseert. Vink zeker aan dat wij jou mogen contacteren zodat we jou speciale witte vuilniszakken kunnen bezorgen en de nodige afspraken kunnen maken over het ophalen van het verzamelde zwerfvuil. Wil je je engageren, maar lukt het registeren via www.mooimakers.be niet? Stuur een e-mail naar milieu@lede.be of bel 053 60 68 25.

 

Kom in actie op 24 maart

Op zaterdag 24 maart ruimen we, tussen 13.30 en 17.00 uur, naar jaarlijkse traditie samen het zwerfvuil langs de gemeentelijke wandelpaden op. Alle deelnemers worden gewapend met handschoenen, grijpstokken, vuilniszakken en fluohesjes. Ga samen met jouw vereniging, buren, vrienden of familie de strijd aan en schrijf je voor 15 maart in bij de dienst milieu en landbouw, via milieu@lede.be of op 053 60 68 25. Vermeld zeker jouw contactgegevens en met hoeveel personen je zal deelnemen.

 

Zwerfvuil, dat pakken we samen aan!

Datum van het bericht: vrijdag 02 februari 2018