Naar inhoud

Camping Cinema: kortfilms onder je kerktoren!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Camping Cinema

Camping Cinema is een rondtrekkend filmfestival dat je terugvindt onder een kerktoren in jouw buurt! Net als bij Camping Cultuur trekken de bibliotheek, jeugd- en cultuurdienst langs de deelgemeenten. Dit keer stoppen we in één week tijd in Smetlede, Oordegem, Wanzele en Impe met leuke, ontroerende kortfilms voor jong en oud. De films om 18 uur en 18.45 uur zullen zowel kinderen als volwassen kijkers bekoren. De twee laatste kortfilms zijn voor volwassenen.

Programma

18 uur Ex E.T. (9 minuten) en Vroeg-laat (5 minuten) - familiefilms
Op een planeet die niet de Aarde is worden orde en discipline hoog in het vaandel gedragen. Iedereen gedraagt zich als een voorgeprogrammeerde robot en doet exact hetzelfde als zijn leeftijdsgroep. Een hyperkinetisch, hyperspeels en hyperongehoorzaam kind lapt daar echter zijn laars aan. Paniek alom en diepe schaamte bij de ouders. Tot deze E.T. naar de aarde gestuurd wordt…

 

Vroeg of laat heeft een hoog schattigheidsgehalte dankzij de zachte kleuren, de eenvoudige stijl, de ontroerende ontknoping en de speelse toon.
Een eekhoorn met een onwaarschijnlijk knuffelig kopje en een wannabe griezelige vleermuis delen een boom. De ene focust zich overdag op eikeltjes, de ander 's nachts op insecten. Het leven is niet gemakkelijk en het durft weleens mislopen. Maar net op zo'n baalmoment lopen ze elkaar tegen het lijf, met een wereldschokkend effect.

 

18.45 uur Het verloren Vriendje (24 minuten) - familiefilm
Ken je die dagen? Dat de deurbel gaat en er een pinguïn voor de deur blijkt te staan? Nee?

 

Toch is dat wat het hoofdpersonage van Het verloren vriendje meemaakt. De pinguïn is wel lief, maar nogal onhandig en vreemd. Hij hoort gewoon niet thuis in een mensenhuis. Wanneer blijkt dat niemand de pinguïn als vermist heeft opgegeven, blijft er maar één optie over: de pinguïn zelf terugbrengen naar de Zuidpool. Per roeiboot.

19.30 uur Wien Life (24 minuten)
Wie heeft er nog nooit gedroomd van een winnend Win for Life ticket? Zelfs wie nog nooit een Win For Life ticket gekocht heeft, weet perfect wat doen met een winnend lot.

 

In de krantenwinkel van Pierre (Wim Willaert) wordt een winnend lot gekrast. Pierre en 'rosten' (Thomas Ryckewaert) zien hun kans schoon om eindelijk te verkassen naar Surabaya waar ze cocktails willen drinken met knappe dames. Maar dat is buiten de vriendin van Pierre (Mieke Dobbels) en de plaatselijke copper (Jan Hammenecker, de 'Dikke Lul' uit Ex-drummer) gerekend. In een stijl die doet denken aan de Coen-Brothers ontwikkelt zich een compleet over the top tragikomisch verhaal; grimmige humor, universele kneuterigheid, knullige stoerdoenerij en archetypische personages die genoeg vreemde kantjes hebben om het doorleefd te houden.

20.15 uur De Smet (14 minuten)

Deze kortfilm draait rond de gebroeders De Smet: drie alleenstaande, sociaal gehandicapte oer-Vlamingen met matchende hemden. Samen brengen ze hun dagen door om de eenzaamheid te verdrijven. Ze eten, schieten een onbeklimbare berg sigaretten en gaan ’s avonds kaarten. Alles lijkt op zijn plaats, tot een nieuwe overbuur de dynamiek tussen de broers verstoort.


Deze film heeft alles voor elkaar, niet in het minst de absolute topcast: Sven De Ridder, Tom Audenaert en Stefaan Degand als de drie broers passen perfect bij elkaar. Vooral Degand schittert als de vastberaden leider van de bende. 
 

 

Dit filmprogramma wordt 4 avonden vertoond. De cinemawagen vind je op maandag 20 maart in Impe, dinsdag 21 maart in Oordegem, woensdag 22 maart in Wanzele en donderdag 23 maart in Smetlede.
De kortfilms worden gratis vertoond, je hoeft niet in te schrijven.
Er zijn wel maar een beperkt aantal plaatsen in de cinemawagen. Kom dus zeker op tijd want vol is vol. 

Datum van het bericht: vrijdag 17 maart 2017