Naar inhoud

Nieuws

 • Mijn Leestipper: een gloednieuwe dienst van de Bib

  Met Mijn Leestipper wil de bib van Lede je - in primeur enkel voor de bibliotheken van Lede en Brugge - blijvend adviseren en inspireren met leestips op maat van elke lezer. Mijn Leestipper geeft je elke maand 30 nieuwe romans speciaal voor jou geselecteerd. We selecteren de boeken op basis van je leesvoorkeuren, je uitleenhistoriek en de collectie Nederlandstalige fictieboeken van de bib.

   

  Lees meer
 • Vacature zorgkundige (wervingsreserve: voltijds/halftijds, onbepaalde duur)

  Het OCMW van Lede gaat over tot het aanleggen van een wervingsreserve voor zorgkundigen.

  Lees meer
 • Agenda gemeenteraad 19 september 2019

  De agenda van de gemeenteraad van 19 september 2019 is vanaf nu hier te raadplegen op onze website.

  Lees meer
 • #DigiBibart: de digitale week in een nieuw jasje

  Goed nieuws! De digitale week is terug én is volledig vernieuwd. Omdat ze nu ook gespreid is over oktober, november en december spreken we ook niet meer over de digitale week maar over #digibibart. Graffitilights, Scratch, Canva en digitale kamishibai... het aanbod is breed. Digiplezier verspreid over een aantal maanden: wat wil je nog meer?! 

  Lees meer
 • Nieuw: technologisch speelgoed in de bib!

  Vanaf maandag 2 september start de bibliotheek met de uitleen van technologisch speelgoed. Je kan genieten van een diverse (maar weliswaar nog beperkte) collectie die kinderen introduceert in de wereld van programmeren en wetenschap: ontdek de Beebot, de Bluebot en de Dashrobot of ga aan de slag met de uitvinderskit Makey Makey. 

  Lees meer
Meer nieuws

online reserveren